CLUEDO

Audit met jouw marketing onder de loep

Definiëren klantenprofiel

Bouw waardepropositie voor stevige fundering

Bouw je eigen marketing-
strategie met jouw doelgroep

Oplevering uitvoerbaar implementatieplan

Marketing Detective: CLUEDO

Onze populaire CLUEDO dienst levert een end-to-end marketingstrategie “done for you”, en wordt compleet geleverd met een volledig implementatieplan dat in-house kan worden uitgevoerd of, indien gewenst, met onze hulp.

We starten met een sessie met de belangrijkste belanghebbenden van jouw bedrijf om samen tot de essentie te komen van wat jouw bedrijf uniek maakt. Aan de hand van de CLUEDO methode zullen we jouw bedrijf en markt op 6 gebieden onderzoeken.

De CLUEDO aanpak zal je klaar te stomen voor succes en een volledig servicerapport opleveren, evenals een praktisch marketingplan om deze bevindingen uit te voeren.

CLUEDO Aanpak

Customer

De klant is de basis van elk bedrijf. We kijken of jouw communicatie en positionering overeenkomen met de kenmerken van de doelgroepen begrijpen de waarde die je voor hen creëert. Wat is de ideale Customer Journey (online en offline), die jouw doelgroep aflegt? En wat zou op basis hiervan de contentstrategie moeten zijn?

Landschap

We scannen het concurrentielandschap en begrijpen de bedreigingen en kansen die dit met zich meebrengt en evalueren jouw aanbod ten opzichte van wat er momenteel op de markt beschikbaar is.

Unique Selling Proposition

Marketingactiviteiten uitrollen zonder goed vooraf na te denken over de positionering van jouw bedrijf en de waardepropositie van jouw product of dienst is als een huis bouwen op los zand. Voor een stevige fundering moet je weten wat je onderscheidend vermogen is en wat de unieke waarde van jouw product of service is voor de klant.

Ervaring

We vinden gebieden waarin je de algehele klantervaring kunt verbeteren en identificeren hoe je de betrokkenheid van jouw klanten met jouw merk kunt vergroten. Creatief denken vormt de kern van onze marketingstrategieën. We zullen alle sterke en zwakke punten van jouw bedrijf naar voren halen en een specifieke marketingstrategie ontwikkelen “that squeezes the lemon” om het meeste uit jouw bestaande inspanningen te halen én tot de ontdekking komen hoe je jouw bedrijf verder kunt laten groeien.

DNA

Jouw persoonlijke stem en jouw unieke stijl zit in de vezels van je communicatie. Het is wat mensen het gevoel geeft dat ze iets lezen en zien van iemand die ze kennen. Jouw brand voice en huisstijl samen is de publieke persoonlijkheid en het DNA van je bedrijf. En net als je eigen individuele persoonlijkheid, doordrenkt het alle inhoud en beïnvloedt het hoe mensen je zien.

Optimalisatie Website

De laatste jaren is het internet dé plek geworden waar consumenten en bedrijven aankoopbeslissingen nemen en producten kopen. Niet gek dus dat het belang van een website en gebruikerservaring extreem belangrijk is geworden en direct van invloed is op je bedrijfsresultaat. Door je website op je bezoekers af te stemmen middels een combinatie van UX, SEO, copywriting en CRO win je vertrouwen, bouw je een betere relatie op en verkoop je producten of diensten moeiteloos online.  

Actiegericht Marketingplan

Wij geloven dat een doelgerichte marketingaanpak essentieel is om de doelstellingen zo efficiënt mogelijk te realiseren. Op basis van alle data en CLUEDO-aanpak kunnen we vanuit een business-perspectief een doelgerichte marketingfunnel ontwikkelen.

Bij marketing is het de kunst om te weten naar welke informatie jouw doelgroep precies op zoek is. Met goede content speel je in op die behoefte, help je de doelgroep bij die zoektocht en kun je uiteindelijk een brug slaan met jouw producten of diensten. Via een doordachte mix van activatie middelen verspreid je deze content met als doel om klanten aan te trekken en aan je merk te binden.

Ons praktische marketingstrategie houdt rekening met de systemen en middelen die je momenteel hebt en is op maat gemaakt. Daarbij geven we je aanbevelingen en aanwijzingen over de ontwikkeling en uitrol om de groei van jouw bedrijf te ondersteunen.

Elk bedrijf is anders en daarom stemmen we onze pakketten af ​​op jouw bedrijf.

Wat anderen vinden

Binnen een jaar heeft Marije binnen onze organisatie de marketingactiviteiten structureel georganiseerd. Marketing was nooit professioneel opgepakt binnen onze organisatie. Marije heeft eerst een gedegen analyse gemaakt van processen binnen en buiten ons bedrijf. Positionering en marketingstrategie uitgestippeld. Ze heeft hier uitvoering aan gegeven en zaken intern overgedragen. Dit heeft ertoe geleid dat ze zichzelf overbodig gemaakt heeft en wij nu zonder haar de uitgestippelde koers zelf voort kunnen zetten.

Frank van Velthoven | CCO Realworks

[/db_pb_slide]

Marije is een enorm toegewijde en gedreven Marketing Consultant en een echte go-getter. Enorm goed in het overzien van het grotere geheel met tegelijkertijd een scherp oog voor details. Haar pragmatische aanpak en het feit dat ze zich helemaal vastbijt in een vraagstuk maakt dat je op haar kunt bouwen voor het behalen van doelgerichte resultaten met je marketingactiviteiten. En ze is, niet geheel onbelangrijk, een fijn mens om mee samen te werken. Iemand die aandacht voor je heeft en goed luistert!

Jorien Kleine Deters | Contentstrateeg

[/db_pb_slide]

Als interim managing director van Queen Tarzi heb ik met Marije kennis mogen maken. Een ware marketing professional met creatieve ideeën die in de praktijk goed uitvoerbaar zijn. Een kritische blik op huidige activiteiten, welke ons veel waardevolle inzichten heeft gegeven.

Nancy Zomer-Carolus | Interim manager

[/db_pb_slide]
[/db_pb_slider]